Wat ze er niet bij vertellen als je veranderd

Bijwerkingen van veranderingen

Wat zé er niet bij vertellen wanneer je een grote verandering doormaakt!

Wanneer je aan het groeien bent op je werk of van werk veranderd, je relatie stuk loopt of juist een nieuwe liefde ontdekt, veranderd voor jou je leven. Er gaat een nieuw tijdperk beginnen en er is een tijdperk voorbij. Verhuizen, van school veranderen of ontdekken dat iemand in jouw nabije omgeving een nare ziekte blijkt te hebben zijn ook van die levens veranderende momenten of gebeurtenissen.
Wat denk je van kinderen ‘krijgen’ en verliezen of trouwen en ontdekken dat je partner niet de partner blijft die hij of zij was voor de trouwerij.

En er hoeft helemaal geen specifieke aanleiding te zijn,

iedereen veranderd continu.

Dit zijn momenten waar je bij denkt: ’Er is een periode voor en na deze gebeurtenis!’

Onze Nederlandse mentaliteit zegt dat je je gaat of hoort aan te passen aan de verandering en dat dan het leven weer door gaat….
tja, maar hoe gaat deze verandering en wat word dan de nieuwe status quo? Kortom wat bedoel je met ’dan gaat het leven weer door?’ Hoe lang gaat dit ‘aanpassen’ duren? En hoe gaat mijn nieuwe leven er dan uit zien na deze verandering?

Wat gebeurt er allemaal met mij als persoon emotioneel, mentaal, sociaal en lichamelijk ten gevolgen van de verandering?

Wanneer je zo’n ingrijpende verandering of veranderingen mee maakt zit je erin en doorleef je het. Er bij stil staan en er over na kunnen denken of ernaar kunnen kijken is dan vaak moeilijk.

De aanpakken en doorgaan mentaliteit word vaak door je omgeving sterk gewaardeerd en soms zelfs bewonderd. Je reageert door ‘aan te pakken’ en te regelen wat er te regelen of te organiseren valt. Je handelt en organiseert je suf maar heeft dat wat je doet het gewenste effect? En hoe wil je dat je leven eruit gaat zien nadat de verandering voorbij is? Kun je het emotioneel en mentaal wel bijbenen of ga je totaal op de automatische piloot en doe je wat je moet doen?

Emotioneel, lichamelijk en mentaal gebeurt er ook van alles. Je gaat meer zweten en krijgt onrust in je lijf. Je hebt geen eetlust meer of je blijft maar eten zonder je ooit vol te voelen. Komt alles wat mensen zeggen nu rauwer binnen en communiceer je misschien wat kortaf en snauw je iedereen af om je heen of word je stil en zeg je niets meer. Wat moet je met al die tegengestelde gedachtes in je hoofd en de meningen en lief bedoelde hulp van de mensen om je heen waar je soms niet van weet of dit nu helpt of juist tegenwerkt. Hoe communiceer je dit op een manier dat de relatie er niet door stuk gaat?

Wat moet je met die dromen waarin jij zelf of je geliefde zomaar ineens verdwijnen of aangevallen worden terwijl jij niets kunt doen of wegloopt. Dromen waarvan je weet dat het niet echt is maar waarvan de vervelende bijbehorende gevoelens de hele dag bij je blijven op de achtergrond.

Welke invloed heeft dit alles op jou? Op je communicatie en je gedrag? Wat ga je ineens vaker doen of juist niet meer?

Tja…dat is een storm niet? Hoe blijf jij dan gefocussed op de dagelijkse zaken die je moet doen? En hoe ga jij om met relaties die je graag na de verandering wel wilt behouden?

Keuzes die je in deze periode maakt hebben grote invloed op het verloop van de rest van jou leven…die keuzes wil je wel overwogen maken. Hetgeen waar je dan nog wel invloed op kan uitoefenen wil je dan op die manier doen dat je daar in de toekomst op positieve wijze mee verder kunt. verandering geeft je ook de ruimte om je leven prettiger in te richten met contacten waar je blij van word en op kunt bouwen, werk waar je uit haalt wat je wilt etc.

Hoe ga jij door deze verandering heen komen? Hoeveel tijd en energie ga jij kwijt zijn aan uitzoeken, proberen, vallen en opstaan?

Praat jij hierover met mensen je jouw omgeving die ook hun eigen zaken hebben en met jouw een relatie hebben die ze wel of niet willen behouden. Of zoek je iemand buiten jouw dagelijkse leven iemand die je niet ongevraagd advies geeft maar met jou je situatie bekijkt en overzichtelijk maakt waardoor jij weer doelgericht verder kunt.

Ik weet dat veranderen tijd kost maar daar heb je ook invloed op. Ik weet dat veranderen energie kost en moeite maar ook daar heb je invloed op….

Jeanine als coach hebben tijdens deze periode heeft zo zijn voordelen:

•Jij kunt vrijuit praten zonder rekening te hoeven houden met de gevoelens van je sparringpartner.
•Het helpt om je gedachtes op te kunnen maken en wel over wogen beslissingen te kunnen nemen.
•Het verkort de tijd die je anders zou spenderen aan twijfelen en uitzoeken over het ‘Hoe nu verder’ en ‘Hoe pak ik dit nu weer aan?’

Dit alles geeft jouw sneller weer grip op jouw situatie en versnelt het vinden van een nieuwe prettige status quo waar je de rest van jouw leven op kunt bouwen.

Wil je meer weten over hoe Jeanine jou kan ondersteunen?

Neem dan die eerste stap en neem contact op!
Jeanine at jehcoaching.nl
Of bel voor een kort gesprek 0652094311

Nieuwste berichten