Wat staan de rendieren van de kerstman alweer te trappelen?

Tijd om te kijken wat voor een jaar 2021JEHCoaching en het EVKSModel® is geweest.
En wat gaan we doen in 2022?

Mijn woord voor 2021 was:

En wat voor een vooruitgang is er geboekt! 

Het eerste half jaar ben ik de boeken in gedoken voor het schrijven van de eerste literaire onderbouwing of theoretische onderbouwing van het EVKSModel®. Dit werd een mooie reis langs alle theorieën en modellen die er in de afgelopen studies de revue gepasseerd hebben. Ik heb een diepere interesse gekregen in neuro wetenschappen en voornamelijk in de connectie lichaam, onze geest en mentale gezondheid.

Het resultaat is een mooie toevoeging geworden aan de werkmaterialendoos van het EVKSModel®.

Momenteel lopen er 2 trials met het model uitgevoerd door verschillende mentoren/studiecoaches binnen 2 verschillende MBO scholen. Dit levert nu hele mooie inzichten op over de werking van het model binnen de begeleiding van studenten. Met name de autonomie, betrokkenheid van studenten onderling en met de studie, en de motivatie van studenten worden vergroot.


De mentoren/studiecoaches merken wat werken met deze werkvorm voor hen betekend. Door met studenten het model toe te passen komen er meer onderwerpen op tafel dan voorheen. Dat is al heel fijn.
Er is ook een nieuwe toevoeging aan de werkmaterialen doos toegevoegd namelijk de Praktische Toepassingen Kaarten. Deze kaarten geven heel concreet de verschillende situaties aan wanneer dit model het beste is toe te passen.

Kortom de invloed en plek van het model wordt duidelijker en de werkmaterialendoos wordt nog completer zodat straks docent/mentoren en studiecoaches zelfstandig met deze doos de begeleiding van hun studenten kunnen optimaliseren. De trials lopen nog tot juli 2022

Tot zover het EVKSmodel® want JEHCoaching staat ook voor professionele mental coaching van volwassenen.

Afgelopen jaar heb ik weer vele volwassenen mogen ondersteunen bij hun uitdagingen.
De volgende onderwerpen zijn onder andere aan bod gekomen:

  • Meer zelfvertrouwen krijgen,
  • Zoeken naar nieuwe richting in het soort werk,
  • Loskomen van het gevoel te blijven hangen en niet meer vooruit te gaan,
  • Omgaan met plotselinge grote verandering in het leven,
  • Relatie proberen te verbeteren of toch scheiden?
  • Leven weer op te bouwen na een scheiding,
  • Wat doe je wanneer je ondergesneeuwd wordt op je werk met werk?
  • Hoe combineer je een deeltijd opleiding met werken, een gezin, jezelf en je sociale leven?
  • Weer een lockdown het maakt me bewuster over hoe ik m’n eigen leven lijdt. Wat nu?

JEHCoaching heeft zich aangesloten bij Open en Eerlijk Coachen. www.oeec.nl
Wat een mooie samenwerking is dit geworden.

We gaan weer veel volwassenen blijer en mentaal vitaler laten worden in 2022.

OEEC is een landelijk netwerk van ICF coaches die werken voor bedrijven en grote organisaties zoals gemeentes, ziekenhuizen en scholen via het Livvit onder mentale gezondheid en via de intake mentaal.

JEHCoaching heeft verschillende mental coaching opdrachten gehad o.a. bij BRAINCARE in Roosendaal waar samen werd gewerkt met instanties zoals kinderbescherming, pleegzorg en gemeentes. Super energieke samenwerking is dit geweest. Heel inspirerend ook op gebied van neurowetenschappen en woord- en beeld-denkers.

Hoe gaat 2022 eruit zien?

In 2022 ga ik m’n ACC accreditatie via mijn beroepsorganisatie Internationale Coaching Federation (ICF) voor de 3e x vernieuwen. Op dit moment ben ik druk bezig om straks te kunnen voldoen aan de eisen van deze vernieuwing. De ICF is ‘the golden standard’ in het coach vak wereldwijd.

In 2022 ga ik meer workshops geven met het EVKSmodel® aan coaches. Zo geweldig om te zien hoe het model zich telkens opnieuw laat bewijzen en zo meer studenten actiever maakt in het volbrengen van hun studie.

Het woord voor volgend jaar is:

Wat is jouw woord voor 2022?

Voor nu een hele fijne feestdagen en gezond 2022

Laat die rendieren nu maar los ?

Veel liefs Jeanine Hamaker

Nieuwste berichten