Wat levert het EVKSmodel® jou op als coach ?

Vraag jij je ook af wat het EVKSmodel® voor jouw werk als coach kan opleveren?

In de foto bij deze post staan opmerkingen van coaches die jou al voorgingen in het ontdekken en werken met het reflectie en motivatie EVKSmodel®.

Wat het model oplevert is meer grip op de factor tijd van begeleidingsgesprekken en het geeft meer transparantie in jouw werkwijze wat cliënten zeer waarderen. Zo kan de cliënt ook daadwerkelijk eigenaar zijn van de inhoud van de begeleiding/coaching en kan jij als coach je ook echt richten op het proces van de begeleiding.

Dit doet iets met de samenwerking tussen jou en je cliënten. Het maakt de werkverhouding en rol die je beiden hebt duidelijker en daarmee voelt een cliënt zich meer gezien en gehoord.

“De student kwam nu zelf met het onderwerp wat ik voor het gesprek had voorgenomen te bespreken. Hiermee veranderde het gesprek van een klaag gesprek naar een actief gesprek waarbij de student ook echt eigenaarschap pakte over haar onderwerp. “

Docent/mentor bij Scalda

Een andere mentor op HBO Bedrijfskunde vertelde dat hij het model voor zichzelf gebruikt. Zo weet hij zeker dat hij tijdens hun gesprek niets vergeet te vragen en weet hij dat zijn studenten zich gehoord en gezien voelen door hem.

Het model kan op verschillende manieren worden ingezet en is het meest effectief bij individuele begeleidingsgesprekken en groep mentor lessen. Bij een groep mentor les stimuleert het de studenten op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Een meer onderzoekende en delende wijze.

” Het ontdekken dat mijn mede studenten met hetzelfde worstelen als ik was een eyeopener. Dit gaf ons de ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan en dat was heel fijn”

Studenten MBO na een groep mentor les

Dit model is een toevoeging aan jouw toolbox als professioneel coach. Het model vraagt een coachende werkhouding en dat is wel een uitdaging voor mentoren in het onderwijs. Daarom is dit model zo fijn om bewust in te zetten daar waar het belangrijk is dat de student zelf tot oplossingen dient te komen.

Wil jij meer weten over wat dit reflectie en motivatie model kan betekenen voor jouw werk als coach?

Kijk rustig rond op deze website of kom in gesprek met mij (Jeanine Hamaker). Altijd fijn te praten met mensen die ook studenten zo optimaal mogelijk willen begeleiden.

“Blijere studenten, Blijere coaches”

Nieuwste berichten