Onderwijs en het EVKSmodel®

Wat heerlijk is het om te ontdekken dat dit model zeer effectief blijkt te zijn bij het mentorschap.

Het EVKSmodel heb ik ontwikkeld tijdens mijn werk als professioneel coach.

In de loop der jaren is het model gegroeid naar een zeer praktisch en ondersteunend frame-work met een eigen taalgebruik waarmee je snel een bepaald probleem of doel inzichtelijk kunt maken. Door dit op een constructieve manier te gebruiken krijg je het totale overzicht van het proces en zie je aan welke knop je moet draaien om te komen waar je wilt zijn.

Dit is een zeer beknopte uitleg, dat realiseer ik mij.

Meer over het model kun je vinden op de EVKSmodel®  pagina.

 

Groep voor groei

In 2017 ben ik een ‘groep voor groei’ gestart waarin een aantal professionele deelneemsters zitten die het model hebben uitgetest. Zo is het model ook als mentor ondersteunende tool getest met verschillende studenten.

Dit bleek te werken voor de student en voor de mentor zelf.

De student voelde zich gehoord en gesteund waardoor zij gemotiveerder werd. De mentor kreeg de kans om echt de verschillen te merken tussen het leerkracht zijn voor de klas en het mentor zijn met de studenten samen.

 

Nu is er het EVKSmodel® voor mentoren in het onderwijs

 

Ben jij mentor en heb jij ook last van de tijdsdruk waardoor je leerlingen ziet zwemmen en soms ziet zinken? Zie jij ook leerlingen die graag je aandacht willen bij problemen maar je komt er niet aan toe?

Dit model geeft jou de kans om een betere verbinding te krijgen met jouw mentor leerlingen of studenten. Deze betere verbinding zorgt ervoor dat de student zich meer betrokken toont en zelf beter de regie kan pakken. Jij als mentor kan de taal van dit model ook goed gebruiken voor die korte gesprekjes bij de deur.

Omdat dit model binnen de professionele coaching is ontstaan en ontwikkeld geeft het de juiste ondersteuning bij het mentorschap. Tevens bevorder je hiermee ook de 21e eeuwse vaardigheden van de leerling of student.

Kennismaken met dit EVKSmodel®?

 

Ik geef introductie workshops waarbij je op interactieve wijze kennis kan maken met het model. Het is een ontspannen workshop waarbij je ook persoonlijk meer inzicht krijgt in welke manieren van aanpak je al veel gebruikt en welke je ook kunt uitproberen in de toekomst.

Meer weten?  

Bel mij op 0652094311

of stuur een mail naar jeanine at jehcoaching.nl 

EVKS model kaarten

Nieuwste berichten