EVKSmodel en Business

ZOW! onderneemsterZOW! avond over ‘keep the focus’ als onderneemster

Afgelopen ZOW! avond hebben wij ervaringen, verwachtingen, kennis en onze spanningen gedeeld met elkaar en dat gaf een avond vol humor en herkenning. We hebben elkaar veel tips, tools en trics gegeven die praktisch  toepasbaar zijn.

Hierbij hebben we gebruik gemaakt van het EVKSmodel. Dit model is een motivatie frame work wat op vele verschillende onderwerpen kan worden toegepast. Zo ook afgelopen ZOW! avond waar het is gebruikt bij het gefocussed blijven als onderneemster.

Deze avond waren wij op bezoek bij Zorg en Kinderboerderij de Leemberg.

Hoe zorg jij ervoor dat je aan en in je bedrijf blijft werken? Welke aspecten spelen er allemaal een rol bij het zijn van een onderneemster? en hoe blijf je nou ervoor zorgen dat je bedrijf ook gaat en blijft draaien? 

 

Het was mooi om te zien hoe ieder haar papier steeds voller en voller werd. Gevuld met een mengeling van zaken die anders moeten, oordelen, emoties, ideeën voor de toekomst, motiverende en vertrouwen gevende opmerkingen.

Het begin met blanco papier

Onderwerpen die ter tafel kwamen waren bijvoorbeeld:

  • Het verdelen van je energie en tijd tussen huishoudelijke zaken, moeder, vrouw, jezelf zijn en je inzetten voor je bedrijf. Hierin meenemend het populaire gedachtegoed van ‘Alles goed willen/ moeten doen.!’ Wat is goed, he ?! en voor wie?
  • Hoe onze omgeving ons motiveert of juist tegen werkt.
  • Hoe wij het proces van passievol een eigen bedrijf beginnen naar het zijn van een echte onderneemster ervaren en waar wij in dit proces onszelf bevinden….
  • Alles is zo leuk maar om niet versnippert te raken moet er soms een harde keuze gemaakt worden! Van welk product ga je een financieel goed lopend bedrijf maken en welke activiteiten doe je ‘erbij’?
  • Wat gebeurd er wanneer je personeel hebt met jouw rol in jouw eigen onderneming? Je wilt zo graag nog het uitvoerende werk doen maar soms is dat niet meer mogelijk. En je wilt graag een van de gang blijven maar ook dat lijkt niet meer te werken.

 

 

Ben jij een ondernemende vrouw en woonachtig in gemeente Woensdrecht of aangrenzende gemeente dan nodigen wij jou uit om ook deel te nemen aan onze vrolijke avonden waar wij elkaar als onderneemsters graag ondersteunen.

 

Wil je ook kennis maken met het motivatie EVKSmodel neem dan contact op met Jeanine Hamaker. Introductie workshops zijn aanstaande herfst Jeanine werkt ook met bedrijven en individuele klant.

EVKSmodel en Business

Nieuwste berichten