EVKSmodel ® Workshop bij Binnencirkel

Afgelopen maand is het EVKSmodel® geïntroduceerd de professionalisering dag, de Binnencirkel, bij de Associatie voor Coaching. Hier komen coaches die lid zijn van een van de coachberoepsorganisaties en velen zijn geaccrediteerd door de NOBCO, EMCC en/of the ICF.

De coaches gingen na een korte uitleg allemaal met het model praktisch aan de slag. Hierbij was het leuk om te zien dat ieder koppel het anders aanpakte. Sommige vulden samen het werkblad in met een gezamenlijk gekozen onderwerp, anderen hielden een coach gesprek. Bij deze coachgesprekken verschilde de werkwijze.

Het werden drie zeer interactieve workshops waarbij elke keer de deelnemers moeite hadden om te stoppen. We kwamen tijd te kort.

De coaches gaven aan dat het werkblad structuur gaf aan het gesprek en genoeg ruimte liet om het in te voegen met de eigen manier van gesprekvoering. Voor de coachees was het prettig een werkblad te hebben, dit gaf overzicht.

“We hebben nu al praktische nieuwe stappen eruit gehaald. Het werkte goed.”

Zei een deelneemster van de workshop

Coaches vinden het ook leuk om modellen te vergeleken en zo werd het EVKSModel® vergeleken met o.a.: MBraining, NLP en TROA. Een verschil is dat bij het EVKSmodel® er geen strikt vaste volgorder van stappen is. Het werkblad geeft overzicht en na het bepalen van het onderwerp bieden de 4 gebieden ruimte voor onderzoek. Wat ook opviel is het gebied Spanning. Deze is er naast praktische onderzoekgebieden als Ervaringen, Verwachtingen en Kennis.

Deel 2 van het EVKSmodel® het motiveren zijn we niet dit keer aan toegekomen. Dat is iets voor een volgende keer.

Nieuwsgierig geworden naar reflecteren en motiveren met het EVKSmodel® ?
Kom in gesprek met Jeanine door te bellen of een email te sturen.

Of kijk verder op deze website www.evksmodel.nl

Nieuwste berichten