EVKSmodel® en het Onderwijs

EVKS is ontstaan vanuit mijn werk als coach met klanten in het algemeen. Dit was in 2010/2011. Mijn klanten varieerden sterk zo ook de onderwerpen die in de coaching aan bod kwamen. Klanten met persoonlijke levens, werk of relatie gerichte onderwerpen en bedrijfseigenaren die wilde reorganiseren of her-eiken.

Waarom dan de link met het onderwijs?

Deze link is in Nederland ontstaan wanneer ik in 2016 de ‘groep voor groei’ opgerichte. Hierin zitten mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en kinderopvang, bij bedrijven en sommige die vanuit persoonlijke ervaring het model omarmen.

Deze groep voor groei heeft het model getest en mede ontwikkeld. Tijdens het testen bleek dat studenten deze manier van reflecteren zeer waarderen en de docent die het testte het model makkelijk kom toepassen in de begeleiding. 

Inmiddels heeft het model een vaste vorm aangenomen en zijn er trainingen mee gegeven.  Ook is er inmiddels de Coachende Werkhouding (CW) en wijze van werken uit voortgekomen die nodig is om het beste resultaat te behalen met dit model.

Deze manier van werken samen met het model ondersteund docenten zodat zij een betere verbinding opbouwen met hun studenten wat weer zorgt voor meer betrokken en gemotiveerde studenten.

Het model ontwikkeld zich steeds verder.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op met Jeanine Hamaker

Door dit model te gebruiken ben ik anders gaan luisteren en werken met mijn studenten. Ik check niet alleen meer de voortgang van de opdrachten die de student moet uitvoeren. Nu heb ik een betere verbinding met mijn studenten en heb ik daadwerkelijk deze kunnen begeleiden.

Wil jij zien hoe je zelf kunt werken met dit zelfreflectie en motivatie model?

Dit kan met een eerste ervaring door deel te nemen aan de EVKS introductie workshop of zelf te starten met het EVKeS startup pakket.
Wil je meer verdieping en jouw coaching vaardigheden en coachende werkhouding ontwikkelen neem dan deel aan de EVKS training.
Door op de links te klikken ontdek je de EVKS workshop en of EVKS training.

Meer weten?

Lees het volgende blog ‘Onderwijs en het EVKSmodel®’
Of neem direct contact op door een email te sturen naar Jeanine at jehcoaching.nl