De tijd zal niets leren

De tijd zal niets leren

Hoe vaak hoor je niet iemand zeggen ’Dat heeft tijd nodig’ of ‘De Tijd zal het leren’

Ik krijg de kriebels bij deze opmerkingen. Alsof iemand het onderwerp vooruit wilt schuiven of het er niet over wilt hebben. Alsof degene die dit zeggen aangeven dat waar ik het dan over heb, zij daar nog niet aan toe zijn. ‘Wanneer wel?’ vraag ik mij dan af, of ‘Wat moet er gebeuren om jou wel de kans te geven hierin te groeien?’ of ‘Welke omstandigheden kunnen wij samen creëren waarin jij wel het onderwerp rustig en veilig kan bekijken?’ Want:

De tijd KAN niets leren. De tijd IS. De tijd VIND niets.

De tijd is een mooie structuur die op miraculeuze wijze is ontworpen door onze voorouders. Het is een raamwerk wat ons houvast geeft.

Wij mensen zijn degene die iets kunnen ontdekken, ook wel leren genoemd.

Wij zijn degene die emotionele en mentale inzichten kunnen krijgen waardoor wijzelf vooruit kunnenkomen. En ook niet meer terug kunnen! Heb je eenmaal een nieuw inzicht verworden kun je niet meer terug. Er zijn genoeg voorbeelden hiervoor te vinden op velerlei gebieden. Wanneer jij de tijd neemt om een bepaald inzicht te doorgronden en je eigen te maken dan kun je groeien. Dit vraagt persoonlijke inspanning om naar een onderwerp te kijken en ermee bezig te kunnen en willen zijn.

Hiervoor heb je de juiste omstandigheden nodig.

Het is dus niet ‘de tijd’ die iets ontdekt en vooruitgaat maar wij zijn het die ‘de tijd’ doelbewust gebruiken en wij zijn het die vooruit gaan. (of in ieder geval een andere kant op gaan dan wij ons nu bevinden “wat is vooruitgang”)

Tijd is een specifiek onderdeel in mijn EVKSmodel en juist hierom.

Wil jij ook de tijd doelbewust gebruiken om te groeien?

Kijk op http://www.jehcoaching.nl/in-actie-komen-en-blijven/

Of neem direct contact op met Jeanine 0652094311 of jeanine at jehcoaching.nl

Nieuwste berichten