Vorige week was ik hier om contact te maken met scholen en onderwijs instellingen. Wat gebeurde was heel bijzonder.

Wat er gebeurde

Ik kwam in gesprek met een man die op zoek was naar een opleiding. Hij zag dat zijn huidige werkplek eindig is en wil zichzelf ontwikkelen.

De beste man heeft echter vele negatieve ervaringen opgedaan bij eerdere reorganisaties waardoor hij nu negatief spreekt over zijn huidige werkgever. Hij trekt zich ook veel aan van wat zijn collega’s zeggen waardoor hij niet voor zichzelf durft op te komen. Hij vind het lastig om het volgen van een opleiding bespreekbaar te maken op zijn werk.

De EVKS kernwoorden

Spontaan hebben wij de kernwoorden uit het EVKSmodel erbij gehaald. Al gauw zag hij in hoe zijn eerdere ervaringen en het negatief spreken en denken over zijn huidige leidinggevenden hem nu belemmeren.

Hij durft nu zijn huidige situatie anders te gaan bekijken waardoor hij wel zijn toekomst wens bespreekbaar kan maken.Hij realiseerde zich dat hij zijn eigen wens voor zijn eigen toekomst voorop moest zetten.

Wat hebben we nog meer gedaan?

We hebben concrete stappen bedacht die hij wel durft te zetten. Hij is opgewekt vertrokken, vastbesloten zijn plan uit te voeren. Als stap 1 tegenvalt heeft hij nog 2 andere stappen die hij gaat zetten. Hij laat zich niet meer afleiden door negatief gepraat over zijn leeftijd en hij gaat positiever, objectiever spreken over en met zijn direct leidinggevende.

Het was geweldig om zo spontaan met deze man het EVKSmodel® te kunnen toepassen. Hij ging vrolijk verder, met een plan dat hij de volgende dag al ging uitvoeren.

Het hele gesprek heeft hooguit 15 minuten geduurd en gaf mij ook energie.

Wil jij ook ervaren hoe je mensen emotioneel en mentaal kunt ondersteunen zodat zij weer doelgericht en gemotiveerd vooruit kunnen gaan?

Kijk op: Het EVKSmodel® voor meer informatie over het EVKSModel®

Of neem contact op met Jeanine:
Email: jeanine at jehcoaching.nl
Tel: 0652094311

Nieuwste berichten